Έχετε ληγμένα φάρμακα  ή φάρμακα που δε χρειάζεστε πια;

Μην τα πετάτε στα σκουπίδια, στους νεροχύτες ή στις λεκάνες. Μπορείτε να μας φέρετε τα φάρμακα που έχουν λήξει ώστε να τα προωθήσουμε για καταστροφή ή ανακύκλωση, βάζοντας τα στον πράσινο κάδο του ΙΦΕΤ. Επίσης, μπορείτε να μας φέρετε φάρμακα που δε χρειάζεστε πιά και εμείς θα φροντίσουμε να φτάσουν στο κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας.

Tα οικιακής χρήσεως ληγμένα φάρμακα, τα μη χρησιμοποιημένα, καθώς και τα εν μέρει χρησιμοποιημένα καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής ή στις αποχετεύσεις, προκαλώντας βλαβερές συνέπειες λόγω αθροιστικού αποτελέσματος, στην ατομική και δημόσια υγεία, καθώς οι φαρμακευτικές ουσίες που περιέχουν επιστρέφουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία στη χώρα μας «Σύστημα συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής φύλαξης διαχείρισης καθώς και καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσεως» μέσω του πράσινου κάδου του ΙΦΕΤ.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, να μην πετούν πλέον τα φάρμακα ή τα φαρμακευτικά προϊόντα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στα σκουπίδια, στους νεροχύτες ή στις λεκάνες. Με μια απλή κίνηση ευθύνης προστατεύουμε την υγεία μας, την υγεία των παιδιών μας και προάγουμε την Δημόσια Υγεία.